objavil | on Novice za mentorje, Novice za računalnikarje | Komentarji so izklopljeni za Kako začeti z ON-line izpitom?

Zaradi vprašanj, ki se pojavljajo ob začetku dela z ON-line sistemom Izpit, vam ponovno podajamo kratka navodila, o tem KAKO ZAČETI. Prosimo tudi, da se dobro seznanite z  natančnimi navodili, ki jih boste našli v zgornjih menijih in video navodili v samem sistemu, saj vam bodo v veliko pomoč.

  1. Pridobiti si morate SVOJE geslo (geslo NI PRENOSLIVO na drugega mentorja) in se registrirati na povezavi  https://promet.kolesar.info/edt/prijava.aspx.
  2. Po klasični pošti boste na naslov šole prejeli geslo za dostop (pribl. 2 dni). Geslo pošlje Agencija za varnost v prometu (AVP).
  3. Dopis z geslom skrbno shranite.
  4. Preko spletne strani  https://promet.kolesar.info/adm/ se v sistem prijavite z geslom, ki ste ga prejeli od AVP. 
  5. Pri prvi prijavi bo sistem od vas zahteval spremembo gesla. Z vašim novim geslom, boste v prihodnje vstopali v sistem. Uporabniško ime iz dopisa AVP, ostane nespremenjeno. To je varnostna nastavitev.
  6. Prenesete (Download) si program Učne vsebine 2011 na svoj računalnik. Povezavo boste našli kar na prvi strani ON-line sistema pod Obvestila/ 13.12.2011 – Učne vsebine 2011.
  7. Natisnete pogodbo, ki je v levem meniju pod Navodila/Dokumenti in jo daste podpisati. Šele, ko obdelovalec podatkov prejme podpisano pogodbo, boste lahko dostopali do aplikacije IZPIT.
  8. Podrobno se seznanite z zelo nazornimi avdio-video navodili, ki so v levem meniju.
  9. Seznanite se z NAJPOGOSTEJŠIMI VPRAŠANJI, ki jih boste našli na tej spletni strani – www.kolesar.info.
  10. Vsa dodatna vprašanja naslovite na podpora@kolesar.info in v najkrajšem možnem času boste prejeli odgovor.